A projekt keretében megrendezésre kerülő 4 főzőverseny „témáját” két fontos szempont szem előtt tartásával határoztuk meg:
- az elkészítendő ételek tekintetében a program alapszemléletéhez – az egészséges életmódhoz igazodó legyen, illetve
- magas résztvevői/jelentkezői létszám esetén is biztosítani tudjuk a zökkenőmentes lebonyolítást.
Fentiekre való tekintettel az év folyamán megszervezésre kerülő családi főzőversenyeket az alábbi ételek készítése mentén terveztük/majd hirdettük meg:
A főzőversenyeket április, június, szeptember és november hónapokra ütemeztük be. Az első három esetben szabadtéri rendezvényként tervezve a programot, míg az utolsó ételkészítésnél részben a már megújult tankonyhában és az iskolai nagy aulában gondolkodtunk.
A főzőversenyre „alapított” arany-ezüst-fakanál díjjal és a hozzá tartozó oklevelekkel nemcsak az I-II-III. helyezést elért csapatok kerültek díjazásra, hanem további különdíjak is átadásra kerültek, úgy mint legízlésesebb terítés, legvidámabb csapat stb.